ViTri Medical representerar Cardiac Science hjärtstartare på den Svenska marknaden.

Med start senast den 9 mars 2012 kommer ViTri Medical AB marknadsföra produkter från Cardiac Science på den Svenska marknaden. I första hand gäller det försäljning av den automatiserade hjärtstartaren Powerheart som med sin avancerade teknologi är en av de två klart ledande produkterna på världsmarknaden.

Marknaden för hjärtstartare befinner sig i kraftig tillväxt och antalet installerade enheter växer stadigt. Det har uppmärksammats av flera intressenter i samhället - och i media har det tydligt blivit belyst - att med en hjärtstartare ”inom räckhåll” kan många liv räddas. Av denna anledning är det för ViTri Medical ett strategiskt steg i utvecklingen att addera hjärtstartare till produktprogrammet inom Första Hjälpen.

-Vi har sedan flera år sökt efter en riktigt bra produkt att lägga till vårt redan breda produktsortiment inom HLR och första hjälpen - säger Jonas Köpcke som är en av grundarna av ViTri. -Det finns ju ett stort antal tillverkare av liknande produkter men vi ville inte nöja oss med en okänd produkt utan tyckte det var värt att vänta tills en av världens ledande tillverkare ville ge oss förtroendet att representera dem. Nu när vi får representera Cardiac Science ser vi framför oss en mycket positiv försäljningsutveckling inom affärsområdet.

Jacob Kleberg som är Area Manager på Cardiac Science ser med stor förväntan fram emot att starta samarbetet med ViTri Medical. -Vi tror på ViTri´s affärsidé med ett komplett produktkoncept inom First Aid och med den kunskap och erfarenhet inom produktområdet som finns i ViTri och den position som bolaget har - både med försäljning via offentliga upphandlingar och via återförsäljare inom den privata sektorn - har vi skaffat oss en klart förstärkt närvaro i den svenska marknaden.

Om Cardiac Science – "At the Heart of Saving Lives"

Cardiac Science is a global leader in the development, manufacture, and marketing of diagnostic and therapeutic cardiology products and services. We provide a full spectrum of cardiology products and services that help protect hearts and save lives, including:

Cardiac Science products are marketed under the Cardiac Science, Burdick, Powerheart, Quinton, and HeartCentrix brand names.

Om ViTri Medical – den svenska utmanaren inom förband och första hjälpen.

ViTri Medical är på den svenska marknaden en av de snabbast växande aktörerna inom förbandsmaterial, förbrukningsvaror och första hjälpen produkter. Ett stort antal landsting har tecknat fleråriga ramavtal. Bolagets produkter används även av ett antal kommuner och antalet återförsäljare verksamma inom den privata marknaden växer stadigt.

Bolaget är baserat i Sverige men har försäljning i flera länder.
Huvudkontoret med administration och lager ligger strax utanför Stockholm. Bolaget nyttjar även ett logistikcenter i södra Sverige.

Produkterna marknadsförs i huvudsak under varumärket ViTri™ men bolaget representerar även ett antal agenturer och externa varumärken.

ViTri Medical ABOm ViTri