Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation, SCR, väljer hjärtstartare från Cardiac Science.

Lagom till säsongen drar igång på allvar har ett antal medlemmar i SCR valt att beställa hjärtstartare till sina verksamheter. Man har valt den helautomatiska versionen av Powerheart.

Fördelarna med den helautomatiska versionen är att den är extremt enkel att hantera. Man öppnar locket och får omedelbart tydliga instruktioner, både med ljud och text, att man skall larma 112, hur elektroderna skall appliceras osv. Sedan sköter hjärtstartaren allt - man behöver inte ens trycka på knappen om det krävs en elektrisk chock.

Det råder ingen tvekan om att det är lämpligt att ha utrustning för hjärt-lungräddning på plats när det är många som firar semester med allt vad det innebär i form av fysisk ansträngning, bad osv.

I sortimentet som ViTri Medical nu marknadsför via sina återförsäljare ingår även förvaringsskåp med larm och uppvärmning. Detta kan komma väl till pass när man har verksamhet där hjärtstartaren skall finnas lättillgänglig dygnet runt. Har man ett skåp för utomhusbruk garanteras att hjärtstartaren håller en temperatur över fryspunkten även om kvicksilvret kryper ner till minus tjugo grader.

ViTri Medical ABOm ViTri