Cardiac Science hjärtstartare i Almedalen på Gotland.

Under denna första vecka i juli är Visby en av Sveriges mest tättbefolkade platser. Det beror på politikerveckan i Almedalen till vilken gräddan av svenska politiker och även många andra intressenter åker.

 

Förutom de partiledartal som sänds på TV och som de flesta svenskar kanske förknippar med Almedalsveckan pågår en oerhörd mängd andra aktiviteter.

Gatorna är fyllda av utställningar där olika företag och organisationer visar upp sig och sin verksamhet. I hamnen ligger både SKB´s  fartyg Sigyn och försvarets fartyg Carlskrona. JAS-plan flyger uppvisnings-rundor på himlen och det är mingelpartyn i snart sagt varenda trädgård och på vartenda fik.

              Almedalsveckan inleddes med vackert sommarväder. Bilden tagen från Gotlandsfärjan.

 

 

Någon sa att ca 160 000 människor passerar till/från Visby under veckan och med tanke på att befolkningen på hela Gotland normalt är ca 60 000 förstår man att det är lite extra stressigt. Många gotlänningar flyr sin stad och söker lugn på andra platser - kanske rentav i Stockholm?

När så många människor samlas krävs även mer av sjukvården.

En extra beredskap innebär att man ökat antalet hjärtstartare och första hjälpen utrustningar. I år åker sjukvårdare runt på en tvåhjulig eldriven typ "Segway" med hjärtstartare och förstahjälpen utrustning - allt för att snabbt komma på plats om så krävs.

 

 

 

Akutsjukvårdare i Visby 2012.

 

 

 

ViTri Medical ABOm ViTri